A B38 keresztelője

B38 keresztelő, szalag átvágása

A B38 keresztelőjére 2017. szeptember 9-én, 18 órai kezdettel került sor. Ettől az időponttól várja vendégeit a Gasztrokocsma és Rendezvényhajó.

Első vendégek a B38 felső teraszán.
Az első vendégek a B38 felső teraszán.

“A jármű megvásárlásának gondolatától a mai napig 2 év, 8 hónap és 18 nap telt el. Büszkék vagyunk, hogy uniós, állami vagy önkormányzati, illetve banki segítség nélkül az eltelt idő alatt megvásároltuk, leszállítottuk, majd felújítottuk, valamit a veszteglésének helyszínéül kikötőt, hivatalos nevén úszóműbeállót is létesítettünk.” – hangzott el a hajó keresztelőjén. Az ünnepélyes eseményen Nagy Zoltán Békéscsaba-Jaminai evangélikus lelkész, valamint dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke mondtak áldást.

A felségjelzést jelképező zászlók kitűzése
Szarvas Péter polgármester és Mazán Tamás tűzték ki a felségjelzést jelképező zászlókat

Az U-10425 lajstromszámú hajó ettől a naptól kezdve a B38-Gasztrokocsma és Rendezvényhajó nevet viseli, melyet a nyilvántartásaiban is köteles átvezetni.
A keresztanya, Mazán Jánosné, valamint Szarvas Péter polgármester leplezték le a névtáblát. Ezután Szarvas Péter és Mazán Tamás kitűzték a a felségjelzést jelképező zászlókat. A hajó keresztelők elmaradhatatlan pillanata, a pezsgőzés, ahol először az ünnepelt pezsgőzik. A kereszteltet Mazán Jánosné, a keresztanya, és Mazán Tamás “kínálták” pezsgővel. Végül a szalag átvágásával megnyitotta kapuit az immáron hivatalosan nevére keresztelt B38-Gasztrokocsma és Rendezvényhajó. A szalagot Mazán Jánosné, Mazán Tamás, Szarvas Péter és Mazán Zsolt vágták át.

Leave your reply

You can edit this ribbon under

Widgets in the Ribbon Area

button